image1

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden tarafından yapılan açıklamada, Doğankent ilçesine Öğretmenevi açılacağı müjdesini verdi.

Özden yaptığı açıklamada “Bundan 25 yıl önce ilçe statüsüne kavuşan Doğankent ilçemizde o tarihten günümüze kadar bir öğretmenevi kazandırılamamış ve bu eksikliğin bugüne kadar giderilememiş olmasının ezikliğini çekiyorduk. Ancak bugün itibariyle Sayın Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli’nin bakanlığı döneminde bizlere verdiği destek ile bu sorun tarihe karışmış oldu. Sadece yıllardır kangren haline dönmüş öğretmenevi sorunu değil birçok yerleşik ve kalıcı sorunumuzda Sayın Canikli sayesinde bugün itibariyle çözüme kavuşturulmuş durumdadır.

Doğankent Hidroelektrik Santrali (HES)’in özelleştirilme kapsamına alınma çalışmaları aşamasında İlçe Kaymakamımız Uğur Köroğlu ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Doğankent HES’e ait sosyal tesislerin ve lojmanların bulunduğu alanın özelleştirme kapsamı dışına alınması için başlattığımız mücadeleye Sayın Canikli’nin de destek vermesi ile birlikte Doğankent’in öğretmenevi, üniversite öğrenci yurdu ve polis lojmanları gibi birçok sorununun da çözülebileceği büyük bir alanın Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği(KHGB)’ne bedelsiz olarak devrini sağlamış olduk.

Yine bugün itibariyle Kaymakamlığımız KHGB tarafından eski HES Lokalinin bulunduğu bina Öğretmenevi ve Misafirhane olarak kullanılmak üzere Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.

Biz halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirirken, söz vermediğimiz hizmetlerin de gerçekleştirilmesine devam ediyoruz. Bugün bu tesislerin özelleştirme kapsamı dışında tutularak ilçemize kazandırılması, Doğankent için tarihi bir yatırım zaferidir. Bu tesisler artık mülkiyeti ile birlikte Doğankent halkının olmuştur.