thumb1

İstanbul Giresun Federasyonu Olağan Genel Kurulunu yapıldı. Federasyonumuz Başkanı Hasan TURAN' ın millet vekili olarak Ankara ya gitmesi sonrası , Mehmet Kuğu Başkanlığında yeni Federasyon yönetimini oluşturuldu.Doğankent' i temsilen Ali Alim ve Rahman Karahan 'ı bizleri temsil olarak görevlendirildi.

thumb1

İstanbul Giresun Federasyon Başkanımız Hasan TURAN'için Beykoz Giresunlular Derneğinin düzenlemiş olduğu destek programına iştirak ettik. Toplantıya Beykoz'da kurulu bulunan Beykoz Doğankent'liler,Çatalağaç,Çatak ve Güvenlik Köyü Dernekleri ile katılım sağladık.

thumb1

Can, burada yaptığı konuşmasında” Giresun Belediyesi bu beceriksiz CHP zihniyetine bir 5 yıl daha mahkûm olursa bu kente yazık olur. Giresun'a üzülürüm" dedi. "Giresun son yıllarda hak etmediği bir yerde" diyen Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresunlu hemşerilerimiz böyle bir şehide yaşamayı hak etmiyor. Giresun adeta kasaba görüntüsünde" dedi.

thumb1

Düzenlenen törende konuşan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, fındık tarımına yönelik amaçlarını ve çalışmalarını anlattı. Keşap Fındık Üreticileri Birliği olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Şahin “2007 yılından itibaren iyi tarım ve global uygulamalı tarım yaparak fındıkta sertifikalı ürün üretmek suretiyle sağlıklı gıdayı sağladık. Fındıkta ilk defa sözleşmeli tarıma geçerek üyelerimize piyasa üzerinde yüzde 4 daha fazla gelir sağladık. Alışılmışın dışında pazara randıman esasına göre fındık sevkiyatı yaparak hem pazarın istediği kalitede hem de üreticinin haklarını koruyan norm ve standartlarda fındık sevkiyatı yaptık. Yine aşılı fındık üretimini önce mikro düzeyde daha sonra makro düzeye çekerek çeşitlerde verim ve kalite sağladık. Çarpan etkisi yapan 'çok dal ve çok fındık düşüncesini' 'tekdal çok fındık' uygulamasına dönüştürerek fındıkta veri ve kaliteyi artırarak kaliteyi artırarak maliyeti düşürdük” dedi.